Extraescolars i espais de cobertura d'hores

 

La principal via de construcció de coneixement es basa en el joc i en les activitats plantejades d’una manera lúdica, captant així l’interès i la motivació dels infants per allò que cal aprendre. En aquest espai extraescolar es pretén crear un clima de treball educatiu i lúdic doncs el respecte per les normes, els companys i monitors, serà l’eix vertebrador de totes i cada una de les sessions.
En les següents línies s’exposen a grans trets el plantejament general de les activitats esportives per una banda, els tallers i la cobertura d’hores lliures com l’espai berenar, l’acollida de primera hora o les hores de menjador.

Les activitats esportives segueixen el següent plantejament:
- De 3 a 4 anys activitats variades basades en el joc per al desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques.
- De 5 a 6 anys iniciació esportiva en els diferents esports, treball de les habilitats motrius bàsiques i especifiques de l’esport. Iniciació als aspectes tàctics.
- Dels 6 als 9 es treballaran els aspectes tècnics i tàctics de l’esport en totes les posicions.
- A partir de 10 anys treball específic de la tècnica, tàctica i estratègia del joc prioritzant les posicions de joc en funció de les característiques dels infants.

MOTRICITAT

 Activitat destinada a infant de 3 i 4 anys basada en el desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques a través del joc, salts, equilibris, girs, desplaçaments i llançaments i recepcions.

DSC07080 Customm Custom

 

MULTIESPORT
Activitat esportiva destinada a infants de 5 i 6 anys basada en el desenvolupament de les habilitats motrius bàsiques i específiques de diferents esports tals com el bàsquet, futbol, rugby, tennis o castellers.

FUTBOL / FUTBOL SALA
Activitat destinada a totes les edats a partir de 6 anys, dos dies a la setmana i partit. Es realitzaran els grups en funció de les edats i categories. Es competirà a la lliga escolar en cas d’haver-hi un grup prou nombrós d’infants.


BÀSQUET
Activitat destinada a totes les edats a partir de 6 anys, dos dies a la setmana i partit. Es realitzaran els grups en funció de les edats i categories. Es competirà a la lliga escolar en cas d’haver-hi un grup prou nombrós d’infants.

 

FIT-KID
Activitat esportiva que consisteix en crear coreografies conjuntes en una base musical amb elements gimnàstics acrobàtics i de caràcter expressiu. En aquesta activitat es treballen tant les habilitats motrius bàsiques, com les qualitats físiques bàsiques, posant especial importància a la força i la flexibilitat. Destinada a infants a partir de 4 anys.

 

 m Custom

TENNIS
Activitat destinada a totes les edats a partir de 6 anys.

 BÀDMINTON:

Activitat destinada a totes les edats a partir de 6 anys. El bàdminton és un esport de raqueta on la facilitat per intercanviar el volant fa que sigui d’allò més engrescador. Conèixer els cops bàsics i les tàctiques per a enganyar i vèncer l’adversari requereix ja una mica més de temps. Amb una base jugada i amb els elements de competició la gresca està garantida.

 

RUGBY:
Activitat destinada a totes les edats a partir de 6 anys. Es realitzaran els grups en funció de les edats. Aquest esport poc conegut a les nostres terres té una gran riquesa tècnica i tàctica amb elements de contacte que el fan diferent i educatiu en diversos aspectes, en les sessions es pretén donar una base per a poder jugar a rugby i a entendre el fair-play, el respecte pels companys, adversaris i àrbitres tan desenvolupat en aquest esport.

 

PATINATGE
Activitat destinada a totes les edats a partir de 4 anys. Es realitzaran els grups en funció de les edats. També en funció d’aquestes es treballaran els elements més bàsics sobre rodes mitjançant el joc i els elements específics del patinatge artístic i el hoquei patins.

 

BALLS TRADICIONALS
Activitat destinada a totes les edats a partir de 4 anys. Es realitzaran els grups en funció de les edats. L’objectiu és aprendre diferents danses populars de la geografia catalana amb cascavells, bastons o altres elements.

 

DANSA
Activitat destinada a aconseguir un domini coordinat del cos, un adequat seguiment dels ritmes a través de l’expressió corporal. Es treballaran diferents estils de dansa. A partir de 6 anys, es realitzaran els grups en funció de les edats.

DSC07083 001 Customm Custom

Els tallers es poden realitzar de forma anual o trimestral en funció de l’interès dels pares o infants, la proposta d’activitats és la següent:

CUINA
Activitat adreçada a la iniciació al magnífic món culinari. A partir de tres anys. El coneixement i la manipulació dels aliments que tenim a l’abast formen part del principal objectiu perquè els participants se sentin uns grans “Xefs” a través de diferents activitats i receptes.

PUPURRI
Recull d’activitats relacionades amb el món del lleure. L’objectiu principal és un tast de diferents tallers i activitats dinàmiques i actives que ens portaran a la diversió i la disbauxa del món del lleure. En aquest es treballarà la cooperació, els valors, l’empatia, el joc, la música, la cultura, etc. A partir de 3 anys.

 

ANGLÈS
L’aprenentatge d’una llengua estrangera portada a terme a través del joc i la diversió fa que l’infant es mostri més receptiu. L’objectiu principal és treballar a través de recursos dinàmics i en grups reduïts per aconseguir uns millors resultats. A partir de 3 anys.

 

INFORMÀTICA
L’objectiu principal de la nostra proposta educativa es centra en donar una visió àmplia del món de la informàtica per a poder treballar de forma individual i col·lectiva a través d’un gran repertori d’eines i continguts que poden ser útils per a l’aprenentatge dels participants. A partir de 6 anys.

 

TEATRE
Amb aquesta activitat d’espectacle escenogràfic es pretén que els participants aprenguin a dominar el seu propi cos, l’expressió oral i el domini de l’expressió corporal de forma lúdica, a través de la cooperació, la creativitat i la imaginació. A partir de 3 anys.

WP 20141008 002 Customm Custom

 

CREATIVITAT
Potenciar i descobrir la creativitat individual i col·lectiva a través de tallers i treballs manuals, utilitzant diferents materials, de manera que els menuts desenvolupin de forma lúdica i divertida, la seva imaginació i creativitat. A partir de 3 anys.

 

MÚSICA
Activitat destinada als infants de 3 a 6 anys. Aquesta activitat pretén despertar l’interès per la música als infants tot aprenent les bases rítmiques i de llenguatge musical a través de jocs, cançons i danses.

 DSC07354 Customm Custom

MINIXARANGA
Activitat destinada a infants a partir de 4 anys. A través del joc treballarem conceptes bàsics de música i ritmes amb el cos i amb instruments creats per a nosaltres mateixos. Prepararem coreografies amb els passos de ball més originals i construirem i farem les nostres disfresses. Cantar, jugar, córrer, cridar, ballar i aprendre a relaxar-nos són les bases d’aquesta activitat que resulta d’allò més divertida per a tota la quitxalla.

IMG 20140823 WA0002 Customm Custom

 

La cobertura d'hores s’especifica en els següents blocs:

 

ESPAI DEURES/REPÀS EN GRUP/REPÀS PARTICULAR
Una de les tasques difícils un cop acabada la jornada escolar és la realització del treball individual a casa, ja siguin els deures o l’estudi individual. La proposta de realitzar algunes activitats de reforç o un espai de deures abans de tornar a casa, amb l’atenció personalitzada d’un equip de monitoratge preparat i amb coneixements esdevenen elements afavoridors tant pels infants com per als pares. Dos dies a la setmana a partir de 6 anys.

 

SERVEI DE MENJADOR
Servei de monitoratge per les hores del menjador.

 

AULA D’ACOLLIDA
Arrel de la necessitat d’algunes famílies per ampliar l’horari d’entrada de l’infant a l’escola, aquesta activitat va adreçada a oferir un espai i una ampliació horària per a les famílies que ho necessitin. Des de les 8:00 fins a les 9:00 del matí.

 

ESPAI BERENAR
Aquest espai pretén cobrir l'estona d'ençà que els infants surten al centre fins a l’hora de l’inici de les activitats extraescolars. El monitor responsable recollirà els nens al centre, passarà llista i vetllarà que els nens berenin i vagin a l’activitat que els toca. Durant aquest espai no es realitzarà cap activitat específica, però sí que entenem que sent un espai educatiu i que en cas de conflicte o problema el monitor intervindrà.

 Et pots descarregar aquí el pdf amb tota aquesta informació i si vols preus i pressupostos posa't en contacte amb nosaltres. També pots visitar el nostre bloc i veuràs les activitats que estem fent i com evolucionen.